Filtratie

 

 

On-/Off Highway en marine toepassingen

Brandstoffiltratie

Brandstoffiltratie

Oliefiltratie

Oliefiltratie

Luchtfiltratie

Luchtfiltratie

Hydrauliekfiltratie

Hydrauliekfiltratie

 

Brandstoffiltratie

Door het verstrengen van de emissienormen, wordt er steeds meer geëist van het brandstofsysteem. De inspuitdrukken worden steeds hoger en de brandstofsamenstelling verandert (zwavelarme brandstof, biodiesel, etc...). Om het brandstofsysteem goed te beschermen wordt er vandaag gefilterd tot op 2 µ en verder moet het water uit brandstof worden gehaald. Je kan dus maar beter beroep doen op een partner die veel ervaring heeft en bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn filters.

Brandstoffilters vervangelementen

Brandstoffilters vervangelementen

Heeft u brandstoffilters nodig, tegen een scherpe prijs, maar wil u toch gerust zijn over de kwaliteit, klik dan hier.

Voorfiltratie brandstof

Brandstoffiltratie is heel belangrijk. Daarom wordt vaak geopteerd om een extra filtratiestap toe te voegen. Hiervoor kunnen wij de volgende mogelijkheden bieden.
Separ

Separ

Separ is reeds lange tijd gekend om zijn kwalitatieve voorfilters. Voor iedere toepassing bestaat er een passende Separ filter. Zo bestaan er behuizingen van 5l/ min (SWK2000/5), 10 l/min (SWK2000/10), 18 l/min (SWK2000/18), 40 l/min (SWK2000/40) en 130 l/min (SWK2000/130) met filterfijnheden van 10µ tot 60µ. Voor het volledige SEPAR gamma kunnen wij alle onderdelen leveren, van elementen, behuizingen tot dichtingen en bowls.
Fleetguard

Fleetguard

Enkele jaren terug is Fleetguard op de markt gekomen met complete brandstofbehuizingen. Deze behuizingen worden de Fuelpro ( 680 l/ h) en de Dieselpro (340 l/h) genoemd. Voor deze behuizingen zijn filterelementen beschikbaar met filterfijnheid van 2µ tot 25µ. Door deze behuizingen hoeft u geen preventief onderhoud meer te doen. De elemax elementen werken immers met het 'seeing is believing'-principe.
All-In-One Fuel/Water Separator

All-In-One Fuel/Water Separator

Een extra filterstap nodig. Wij hebben een 'kant en klare'-oplossing voor u. Een brandstoffilter met waterafscheiding en opvoerpomp.

Leidingfilters

Leidingfilters

Soms is het aan te raden een 'goedkope' filter te plaatsten. Deze verwijdert reeds de grofste vervuiling voordat deze de primaire en secundaire filters bereikt. Een bijkomstig voordeel is dat er een eerste visuele controle is. Klik hier voor een overzicht.

Brandstoffilters voor op tank

Beter voorkomen dan genezen is nog altijd de beste mentaliteit. Daarom raden wij aan om uw werftanks te voorzien van dergelijke filters. Zo voorkomt u dat er water en vuil in de tank van uw machine terecht komt. Wij kunnen u de filters en de gepaste filterkoppen leveren. Meer info

 

Oliefiltratie

Smeerolie is een onontbeerlijk element in de verbrandingsmotor. Het staat niet alleen in voor de smering, maar ook koeling, zuiveren en bescherming van de motoronderdelen. Na verloop van tijd komt er vervuiling in de olie door het verbrandingsproces, motorslijtage en opgebruikte additieven. Het is evident dat de filtratie van de olie heel belangrijk is.  

Oliefilters vervangelementen

Oliefilters vervangelementen

Heeft u oliefilters nodig, tegen een scherpe prijs, maar wil u toch gerust zijn over de kwaliteit, volg dan deze link.

Fleetguard heeft oliefilters ontwikkeld die alle eigenschappen van een OEM filter overtreffen, dit om uw motor nog beter te beschermen. Dit zijn filters van het type 'venturi'. ( 'full-flow' filter met ingebouwde bypass) Meer info

 

Luchtfiltratie

Door de wereldwijde research en engineering door een groot team experts van het Cummins Filtration team, slaagt Fleetguard erin filters aan te bieden van een superieure kwaliteit aan een goede prijs. Het belang van een goede luchtfiltratie kennen?

Luchtfilters vervangelementen

Luchtfilters vervangelementen

Heeft u vervangelementen van de beste kwaliteit nodig? Dan zijn de Fleetguard alternatieven de oplossing! Voor een omzetting volg deze link.

Luchtfilterhuizen

Wij kunnen een uitgebreid gamma aan luchtfilterbehuizingen aanbieden.
OptiAir filterhuizen
OptiAir filterhuizen
Deze filterhuizen zien er uit als de traditionele luchtfilterhuizen, maar hebben een gepatenteerde opbouw. De opbouw van deze huizen voldoet aan de eisen van alle OEM machinebouwers. Meer info
Direct Flow
Direct Flow
Dit type behuizing is van de volgende generatie. Door deze technologie biedt het luchtfilterhuis een betere bescherming, tegen een lagere onderhoudskost en een kleinere inbouwmaat. Meer info

 

Hydrauliekfilters

Wij hebben een uitgebreid gamma van hydraulische filters voor mobile of industriële toepassingen. Zo zijn er hoogwaardige alternatieven voor Donaldson®, Fairey Arlon, Hycon, Pall Corporation, Parker Hannifin, Schroeder Industries, Vickers, Hydac etc.
Hydrauliek vervangelementen

Hydrauliek vervangelementen

Heeft u hydraulische filters nodig, tegen een scherpe prijs, maar wil u toch gerust zijn over de kwaliteit, volg dan deze link

 

 

Industrie

Filtratie

Luchtbehandeling

Koelmiddelen

Vloeistofbehandeling

 

Luchtbehandeling industrie

Met ons uitgebreide gamma kunnen wij onze klanten uit diverse sectoren helpen.

Oil wetted air cleaner

Oil wetted air cleaners

Deze filters zijn zeer geschikt voor de filtratie van de lucht voor verbrandingsmotoren, compressoren en andere machines in stofarme omgeving. Bij normaal gebruik hoeft deze filter niet vervangen te worden. Regelmatig onderhoud dient wel te gebeuren. De filter efficiëntie bedraagt 70%, dit is beduidend lager dan de huidige generatie filters (99.95%).
Meer info

Clip on luchtfilters

Clip on luchtfilters

Deze filters zijn zeer geschikt voor de filtratie van de lucht voor verbrandingsmotoren, compressoren en andere machines in stofarme omgeving.
Meer info
Behuizing voor beluchtingsfilters

Behuizingen voor beluchtingsfilters

Deze filters worden vaak gebruikt als beluchtingsfilters voor vloeistoftanks en tandwielkasten. We hebben een uitvoering met clip-on en een uitvoering met BSP schroefdraad.
Meer info
VacuĆ¼mfilters

Vacuümfilters

Deze filterbehuizingen worden gebruikt bij vacuümpompen. De stalen behuizingen zijn behandeld met een speciale coating voor een langere levensduur.
Meer info

Beluchtingsfilter met luchtdroging

Beluchtingsfilters met luchtdroging

Deze filters zijn een combinatie van luchtdroger en luchtfilter, ideaal voor ventilatie van hydraulische tanks en tandwielkasten. Ze voorkomen de veroudering van olie en de vermindering van de kwaliteit van de additieven door eliminatie van water en stof.
Meer info

Filterdoek

Filterdoek

Filterdoek kan worden gebruikt in verschillende toepassingen,zoals voorfiltratie maar ook fijnfiltratie. Verder hebben wij ook het gekende 'paint-stop' in het gamma.
 • Filterklasse gaande van G2 tot F6
 • Op rol en op maat gesneden te bekomen
 • Progressieve opbouw voor dieptefiltratie
 • Verkrijgbaar in synthetisch, glasvezel en andere filtermedia
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes

Paneelfilters

Paneelfilters

Paneelfilters worden meestal als voorfilter gebruikt omdat een lage kostprijs hebben en ze makkelijk te vervangen zijn.
 • Filterklasse beschikbaar van EU2 tot EU9
 • kader in waterafstotend karton, kunststof, aluminium, staalgalva of roestvrij staal
 • Filtermedium: niet breekbare synthetische vezels of glasvezel
 • Geplisseerd, vouwen gefixeerd met flexibele afstandhouders
 • mediapakket is verlijmd in het kader
 • Voorzien van een beschermgrid opening 98%
 • Beschikbaar in verschillende diktes
 • Meer info

Zakkenfilters

Zakkenfilters

Zakkenfilters worden ingezet bij hoge luchtvolumes, gecombineerd met hoge concentraties stof. Vaak vind men deze filters terug in de eerste of tweede trap in de luchtbehandelingssystemen.
 • Filterklasse beschikbaar van EU3 tot EU9 volgens EN779
 • Kader van kunststof of staal/galva
 • Filtermedium: niet-breekbare Synthetische vezels
 • 100 % vochtbestendig
 • Zelf ondersteunende zakken voorzien van spacers
 • Meer info

Compactfilters

Compactfilters

Compactfilters zijn uitermate geschikt als eindfilter in een hoogrendements installatie of als voorfilter op absoluutfilters.
 • Filterklasse beschikbaar van EU5 tot EU13 volgens EN779
 • Filteroppervlak tot 21m²
 • Debiet tot 5000m³/h
 • kunststof behuizing, volledig verbrandbaar
 • luchtstroom in twee richtingen mogelijk
 • stevig en zelfdragend frame, hoge barstdruk (>1500Pa)
 • bestand tegen 100% RV
 • Non woven polyester en glasvezel (type no fibre loss)
 • Meer info

Absoluutfilters

Absoluutfilters

Deze filters worden gebruikt om de strengste luchtkwaliteitsnormen te behalen. De absoluutfilters zijn de laatste trap in de luchtbehandelingssystemen.
 • Filterklasse H10 tot H14; U15 tot U17 volgens EN1822
 • frame in MDF, kunststof, aluminium, staalgalva of rvs
 • Alle filters worden geleverd met een testrapport
 • Speciale maten op aanvraag

 

Montageframes

Montageframes

Montageframes voor het monteren van zakkenfilters, compactfilters, paneelfilters, etc... met een frame van 25 of 50mm dikte. Voorzien van naadloos gespoten PU pakking, dit garandeert een 100% lekvrije afdichting. (Frames zijn voorzien van de nodige perforaties om te monteren dmv bouten of rivetten)
 • Beschikbaar in staalgalva, rvs en aluminium.
 • Beschikbaar in verschillende maten.
 • Meer info

Actiefkoolfilters

Actiefkoolfilters

Deze filters worden gebruikt om de lucht te zuiveren van schadelijke organische en anorganische verbindingen door absorptie. Wij beschikken over de verschillende soorten actief kool (A, B, E, K, Hg of combinaties hiervan), zodat wij u kunnen helpen voor elke toepassing.

Filtermouwen

Filtermouwen

Filtermouwen worden in grote ontstoffingsinstallaties gebruikt. Ze zijn beschikbaar in verschillende filtermaterialen. De keuze is afhankelijk van de applicatie (hoge temperaturen of chemisch agressief milieu). 
Filterpatronen

Filterpatronen

Filterpatronen worden in kleinere ontstoffingsinstallaties gebruikt. Grote voordeel van deze elementen is dat ze een enorm groot filteroppervlakte hebben voor een relatief klein volume.
Meer info

 

 

Vloeistofbehandeling industrie

Waterfilters

Waterfilters

Schokbestendige filterhuizen voor toepassing bij waterfiltratie en in chemische processen. Ook ontworpen voor de foto-, galvano-, voedings- en drankenindustrie. Meer info
Filterkaarsen

Filterkaarsen

Er bestaan filterkaarsen in verschillende filtermedia, lengtes en filterfijnheden. Ook voor de behuizingen in kunststof of roestvrijstaal kan je bij ons terecht. 
Zakkenfilters

Zakkenfilters

We hebben zakkenfilters uit verschillende filtermedia, met diverse filterfijnheden en maten in ons gamma. Verder kunnen wij ook de behuizingen leveren. 

Korffilters

Korffilters

Korffilters bestaan uit een behuizing met een uitneembare korf. In ons gamma hebben we korffilters gemaakt van gietijzer, kunststof of RVS.
Filtervlies

Filtervlies

Filtervlies wordt meestal toegepast voor filtratie van koelemulsies, koel- en snijolie en waterzuivering. Het filtervlies is in verschillende media en afmetingen te verkrijgen naargelang het gebruikte filtersysteem, de gewenste filterfijnheid en de te filteren vloeistof.
Meer info

 

Hydrauliekfilters industrie

Hydrauliekfilters

Hydrauliekfilters

Wij hebben een uitgebreid gamma van hydraulische filters voor mobile of industriële toepassingen (origineel Fleetguard, Hydac, Argo, Donaldson en SF). Indien gewenst hebben we ook hoogwaardige alternatieven voor Donaldson®, Fairey Arlon, Hycon, Pall Corporation, Parker Hannifin, Schroeder Industries, Vickers, Hydac etc.
Hydrauliek vervangelementen

Hydrauliek vervangelementen

Heeft u hydraulische filter nodig, tegen een scherpe prijs, maar wil u toch gerust zijn over de kwaliteit, volg dan deze link

Spin-on

In-Line Spin-on filters

Deze filters kunnen gebruikt worden in de aanzuig- of in de retourzijde van hydraulische circuits. Met een maximaal debiet van 330 l/min, een filterbereik van 3 tot 125 µ en een maximale werkdruk van 12 bar zijn ze breed toepasbaar.
 
 • - MPS50 voor een debiet tot 69 l/min. - aansluiting G 3/4"
 • - MPS100 voor een debiet tot 170 l/min. - aansluiting G 1-1/4"
 • - MPS200 en MPS300: dubbele filterkoppen voor een debiet tot 330 l/min. - aansluiting G 1 1/2"

Aanzuigkorven

Aanzuigkorven

Deze filters beschermen de pomp tegen allerhande verontreinigingen die de tank hebben vervuild. Ze zijn geschikt voor hydraulische oliën en andere vloeistoffen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten en met of zonder bypass.
 

Tank Top mounted

'Tank Top mounted' filterhuizen

Deze filters worden op de tank gemonteerd. Ze zijn geschikt voor de retour van hydraulische en smeerolie circuits. Er kan gekozen worden uit verschillende maten.
 
 • - MPF 30 voor een debiet tot 40 l/min. met aansluiting G 1/2"
 • - MPF 100 voor een debiet tot 360 l/min. met aansluiting G 1/2" en G 1"
 • - MPF 180 voor een debiet tot 445 l/min. met aansluiting G 1-1/4"
 • - MPF 400 voor een debiet tot 800 l/min. met aansluiting G 1-1/4" en G 2";
 • - MPF 750 voor een debiet tot 900 l/min. met aansluiting G 2" en 2" SAE flens

Hogedruk filterhuizen

Hogedruk filterhuizen

De FHP hogedruk filterhuizen worden in-line in hydraulische en smeeroliecricuits ingebouwd. Ze hebben een maximale werkdruk van 420 bar.
 
 • - FHP 065 voor een debiet tot 108 l/min. met aansluiting G 1/2" en G 3/4"
 • - FHP 135 voor een debiet tot 230 l/min. met aansluiting G 3/4" en G 1"
 • - FHP 320 voor een debiet tot 475 l/min. met aansluiting G 1-1/4" en G 1-1/2"